Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih
EVROŠTUDENT
Zakaj EVROŠTUDENT?

Zakaj EVROŠTUDENT?

Glavni namen projekta EVROŠTUDENT je zbirati primerljive podatke o socialni razsežnosti evropskega visokošolskega izobraževanja.

Raziskava se osredotoča na študijski in socialno-ekonomski položaj, življenjske razmere študentov, kot tudi mednarodno mobilnost. Projekt si prizadeva za zagotavljanje zanesljivih in tudi mednarodno primerljivih podatkov. To počne v sodelovanju  z močno mrežo nacionalnih partnerjev v vsaki sodelujoči državi. Letos za Slovenijo skrbijo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Študentska organizacija Slovenije (ŠOS).

Na ta način se lahko, skozi mednarodno primerjavo, oceni prednosti in slabosti posameznih nacionalnih okvirov, prav tako pa so podatki pomembni z vidika oblikovanja nacionalnih politik, ki se dotikajo položaja študentov. 

Glavni uporabniki rezultatov raziskave so tako snovalci visokošolske (in socialne) politike na nacionalni in evropski ravni, raziskovalci na tem področju, izobraževalni zavodi in seveda študenti ter  njihove predstavniške organizacije.