Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih
Eurostudent.eu
Partnerji

Partnerji


Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani)

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je demokratično organizirana skupnost, ki zastopa pravice in interese študentov Univerze v Ljubljani in samostojnih visokošolskih zavodov, ki so člani ŠOU v Ljubljani, se zavzema za njihovo uresničitev, ter skrbi za kakovosten študij ter pestro in kakovostno študentsko življenje. ŠOU v Ljubljani avtonomno izvaja študentske interesne in obštudijske dejavnosti ter vodi študentsko politiko na področjih izobraževanja, socialnega in ekonomskega položaja študentov ter mednarodnega sodelovanja. Poslanstvo organizacije je na demokratičen način strukturirati stališča do različnih študentskih in družbenih vprašanj.

 

Na spletu

Na Facebooku

 


Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM)

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je stanovska skupnost študentov mariborske univerze. Organizirana je na podlagi Zakona o skupnosti študentov, sprejetega leta 1994, in primerjalno z drugimi evropskimi nacionalnimi, univerzitetnimi in lokalnimi študentskimi združenji avtonomno skrbi za izvajanje študentskih interesnih in obštudijskih dejavnosti ter vodi študentsko politiko na področju izobraževanja, socialnega in ekonomskega položaja študentov ter mednarodnega sodelovanja.

 

Na spletu

Na Facebooku

 


Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP)

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je skupnost študentov Univerze na Primorskem. Kot najmlajša študentska organizacija je bila ustanovljena takoj po ustanovitvi tretje slovenske univerze marca 2003, na začetku leta 2004 pa je dosegla priznanje s strani Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Študentska organizacija Univerze na Primorskem zastopa interese študentov in mladih ter se zavzema za njihovo uresničevanje.

Na spletu

Na Facebooku

 


Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS)

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) je organizacija, ki pod svojim okriljem združuje 51 študentskih klubov s statusom Študentske organizacije lokalnih skupnosti (in 5 pridruženih članov) iz lokalnih okolij po vsej Sloveniji. Klubi so po eni strani avtonomni pri svojem delovanju, po drugi strani pa se zaradi izmenjave dobrih praks in z namenom izboljšanja svojega delovanja povezujejo v šest slovenskih regij ter v končni fazi v Zvezo ŠKIS oziroma Svet študentskih organizacij lokanih skupnosti (Svet ŠOLS), ki kot tak predstavlja enega od štirih stebrov Študentske organizacije Slovenije (ŠOS).

Na spletu

Na Facebooku

 


Univerza v Ljubljani

Univerza v Ljubljani je ustanova z bogato tradicijo, ustanovljna leta 1919 na podlagi dolge tradicije poučevanja. UL je velika univerza z več kot 60.000 študentov. Univerza v Ljubljani slovi po kakovostnih družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih. Na področju znanstvenega raziskovanja univerza se univerzitetni raziskovalci in raziskovalne skupine izkazujejo z vrhunskimi projekti na področju umetnosti, znanosti in tehnologije doma in po svetu. Univerza v Ljubljani je uvrščena med 500 najboljših univer na Šanghajski in Times in WEBOMETRICS svetovnih lestvicah.
Na spletu

Na Facebooku

 

 


Univerza v Mariboru 

Univerza v Mariboru je druga največja in druga najstarejša univerza pri nas. Na njej študira okrog 20 000 študentov, zanje pa skrbi približno 1700 zaposlenih in zato tudi nosi izredno pomembno vlogo v regiji. Je avtonomna, znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova, katere namen je odkrivanje znanja, skrb za znanje ter prenašanje znanja skozi vsepovezanost humanistike, družboslovja, tehnike, ekonomije, medicine, naravoslovja, prava, pedagoških ved in umetnosti v širšo družbeno skupnost. Univerza v Mariboru se uspešno povezuje z gospodarstvom ter prenaša znanje in tehnologijo v prakso. Z ustanovitvijo Razvojnoraziskovalnega in umetniškega središča Univerze v Mariboru (RAZ:UM) uresničuje podporo razvoju raziskovanja in umetnosti na univerzi. S prevzemom predsedovanje Rektorski konferenci RS v letu 2012 pa je še intenzivneje okrepila medsebojno sodelovanje s preostalimi univerzami.

Na spletu

Na Facebooku

 


Univerza na Primorskem

Univerza na Primorskem (UP) ima s tujimi univerzami, lokalnimi skupnostmi, gospodarstvom in državnimi inštitucijami položaj partnerja v prostoru narodnostnega in kulturnega stika. UP predstavlja laboratorij intelektualnega kapitala, ki zagotavlja prostoru jugo-zahodne Slovenije potencial za preboj med najhitreje razvijajoče se evropske regije.

 

 

Na spletu
Na Facebooku
Univerza v Novi Gorici

Univerza v Novi Gorici je raziskovalna in študentom prijazna univerza, kjer znanje nastaja v harmoničnem odnosu med študenti in raziskovalci ter se prenaša na mlajše generacije in v podjetniško okolje. Je sodobna, študentom prijazna univerza, ki je usmerjena v raziskovanje. Čeprav je razmeroma mlada ustanova, v pridobivanju in širjenju znanja ne zaostaja za starejšimi in večjimi univerzami.

 

Na spletu
Na Facebooku


Skupnost samostojnih visokošolskih zavodov

 


Skupnost višjih strokovnih šol

Skupnost višjih strokovnih šol je Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije, ki ponujajo strokovne programe in se ukvarjajo z aplikativnimi in strokovno usmerjenimi raziskavami znotraj prve Bolonjske stopnje. Trenutno je včlanjenih 48 (od 50-ih) višješolskih zavodov, ki svoje programe izvajajo v kar 28 krajih po vsej Sloveniji.

Na spletu